Ahojte, tak dnes vám prinášam ďalšiu ochutnávku z koláča, ktorý sa dá stále pretvárať a prispôsobovať vašej chuti :) Aj keď sa toto leto, na také pravé 30 stupňové až tak nepodobalo, tak našťastie nejaké tie ovocné či zeleninové plody sme v záhradách mali. Keďže aj my doma máme nejaké stromčeky, tak to treba využiť aj v kuchyni. Tak tomu je aj v tomto prípade, nakoľko som využila slivky, ktorých bolo v záhrade požehnane. Ako som už na začiatku spomenula, tento dezert je preto na milión spôsobov, pretože sa dá stále obmieňať, či už so sezónnym alebo mrazeným ovocným, či len obyčajnou čokoládou :) No a samozrejme patrí medzi tie zdravšie koláče ;)
Potrebujeme:
3 vajcia
1šálka ovsených vločiek
1šálka mlieka
1/4 oleja
2-4 PL celozrnnej špaldovej múky
2PL medu
prášok do pečiva
150g horkej /75%/ čokolády
250g tvaroh
práškový cukor
citrńová kôra
slivky
posekané mandle
Postup:
Zmiešame ovsené vločky s práškom a pridáme 2 vajíčka, mlieko, olej (cesto som mala dosť riedke tak som pridala múku - pridávajte podľa hustoty) a nakoniec, aby bolo cesto sladšie, tak med. Do cesta nakoniec pridáme nasekanú čokoládu (môžete však použiť hocičo..orechy, mandle, mak..). Cesto vylejeme na kruhovú tortovú formu a dáme predpiecť do trúby cca na 5-8 min pri 200 stupňoch. Medzitým si pripravíme tvaroh, ktorý zmiešame s vajíčkom, postrúhanou citrónovou kôrou a práškovým cukrom (môžete použit med/agave). Keď je cesto čiastočne upečené, rozotrieme naň tvaroh a navrch naukladáme vykôstkované slivky, posypeme sekanými mandľami a dáme piecť ešte na cca 10-15 min pri 180 stupňoch.
Všetky suroviny ako čokoláda, tvaroh, slivky a mandle môžete nahradiť čímkoľvek.. mrazené ovocie, všetky druhy ovocia, orechy, arašidové maslo, džem, nutela, jablká .. naozaj čokoľvek! :)
Dobrú chuť
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára