piatok 26. septembra 2014

Tony: Krémové kuracie kari rizoto

Po veľmi veľmi dlhej dobe vám konečne niečo prinášam aj ja. Dnes som využil konečne poriadny voľný deň a prichystal rýchly jednoduchý a sacharidmi nabitý obed. Dnes som si uvedomil, že v mojom prípade existujú dva typy jedál, ktoré varím. Prvé sú zložitejšie, ktorých príprava je pre mňa výzvou a druhé sú také, ktoré sú tak jednoduché, že je to až fascinujúce a to mi spôsobuje pri tom najväčšiu radosť. A práve možnosť zlepšovania sa a zábava sú tými faktormi, vďaka ktorým u mňa vznikla taká vášeň k vareniu. Dnes to bolo práve z toho jednoduchého súdka, preto som trošku improvizoval a pomiešal chute, ktoré mi domácnosť ponúkla a výsledok bol úžasný. Takže nech sa páči, moje Krémové kuracie kari rizoto. Pozor množstvo je tak na dva obedy pre trojčlennú rodinu ;)

Potrebujeme:

3 hrnčeky ryže
cca 300g kuracích pŕs
zelenina podľa vlastnej chuti (v mojom prípade kukurica, hrášok, mrkva, sušené paradajky)
4 dcl slepačieho vývaru
2 dcl smotany na varenie
kari korenie
čierne korenie



Postup:
Ako som napísal v úvode celý postup je veľmi jednoduchý a rýchly. Vrátane prípravy to musíte stihnúť do pol hodinky. Ako prvé si dáme uvariť ryžu v pomere 1 hrnček ryže k 1 hrnčeku ryže. Ryžu najprv rýchlo orestujeme na oleji, zalejeme horúcou vodou, aby sa ryža začala čo najrýchlejšie variť a ochutíme kari korením (cca 1 a pol čajovej lyžičky), soľou a čiernym korením. Kým sa nám varí ryža (10-15 minút do odparenia vody) si môžeme na oleji zo sušených paradajok orestovať kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Keď sa mäso zatiahne, okoreníme ho, pridáme zeleninu, podlejeme asi 2 dcl vývaru a necháme dusiť kým všetko nezmäkne a väčšina vývaru sa nevyparí. V tom momente môžeme prejsť k finálnej fáze. Do mäsa so zeleninou pomaly ale dôkladne vmiešame ryžu, podlejeme zvyškom vývaru a smotanou (tá vytvorí skvelú krémovú konzistenciu). Necháme prevrieť aby sa nám dovarila ryža a môžeme podávať s nastrúhaným syrom podľa chuti :)


Dobrú chuť a všimnite si, že sme dnes založili FB fanpage, kde môže každý z vás pridať svoj recept, prípadne nejakú radu, tip alebo otázku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára