Potrebujeme:
3 hrnčeky ryže
cca 300g kuracích pŕs
zelenina podľa vlastnej chuti (v mojom prípade kukurica, hrášok, mrkva, sušené paradajky)
4 dcl slepačieho vývaru
2 dcl smotany na varenie
kari korenie
čierne korenie
Postup:
Ako som napísal v úvode celý postup je veľmi jednoduchý a rýchly. Vrátane prípravy to musíte stihnúť do pol hodinky. Ako prvé si dáme uvariť ryžu v pomere 1 hrnček ryže k 1 hrnčeku ryže. Ryžu najprv rýchlo orestujeme na oleji, zalejeme horúcou vodou, aby sa ryža začala čo najrýchlejšie variť a ochutíme kari korením (cca 1 a pol čajovej lyžičky), soľou a čiernym korením. Kým sa nám varí ryža (10-15 minút do odparenia vody) si môžeme na oleji zo sušených paradajok orestovať kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Keď sa mäso zatiahne, okoreníme ho, pridáme zeleninu, podlejeme asi 2 dcl vývaru a necháme dusiť kým všetko nezmäkne a väčšina vývaru sa nevyparí. V tom momente môžeme prejsť k finálnej fáze. Do mäsa so zeleninou pomaly ale dôkladne vmiešame ryžu, podlejeme zvyškom vývaru a smotanou (tá vytvorí skvelú krémovú konzistenciu). Necháme prevrieť aby sa nám dovarila ryža a môžeme podávať s nastrúhaným syrom podľa chuti :)
Dobrú chuť a všimnite si, že sme dnes založili FB fanpage, kde môže každý z vás pridať svoj recept, prípadne nejakú radu, tip alebo otázku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára