piatok 30. januára 2015

Tony: Segedín

Ahojte, kto sleduje moje kulinárske hobby už z pred čias Tonychef blogu vie, že segedínsky guláš je mojim obľúbeným jedlom. Avšak zakaždým narazím na problém, že si nepamätám postup z minula. Preto dnes už zodpovedne aspoň prichádzam s novým príspevkom.

Potrebujeme:

1kg bravčového mäsa (stehno/pliecko)
800g bielej kyslej kapusty
500ml šľahačkovej smotany
2 stredné cibule
bravčovú masť
nové korenie
rascu celú
čierne korenie celé
sladkú červenú papriku
bobkový list
soľ
hladkú múku

Postup:

Na bravčovej masti vo veľkom (5 litrovom) hrnci si opečieme na drobno nasekanú cibuľu. Necháme speniť a pridáme mäso nakrájané na malé kocky. Keď sa nám zatiahne môžme pridať rascu, papriku (nemusíme šetriť, segedín znesie dosť), nové korenie, čierne korenie, bobkový list a soľ. Podlejeme vodou, aby sa mäso ponorilo a necháme dusiť 30-40 minút. Medzitým si z kapusty zlejeme vodu do misky a odložíme si ju. Kapustu prepláchneme pod vodou a nakrájame. Keď máme mäso polomäkké pridáme kapustu, dolejeme vodu podľa potreby a necháme minimálne ďalších 30 minút variť, kým nám všetko nezmäkne. Ak je všetko tak, ako treba, pridáme smotanu rozmiešanú s kopcovitou lyžicou múky (podľa potreby, môžeme pridať ešte vodu z kapusty, ak máme radi viac kyslosti). Necháme prevrieť a prípadne dochutíme soľou, mletým čiernym korením, alebo paprikou. Na záver vyberieme všetky guličky korenia a bobkové listy. Podávame s knedľou, kysnutou, žemľovou, alebo zemiakovou.


Dobrú chuť všetkým a nezabudnite nás podporiť lajkom na našom Facebooku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára