štvrtok 6. novembra 2014

Viki: 4 druhy ovocia a zeleniny na jesenné posilnenie imunity

Keďže ešte nemáme to pravé jesenné počasie, tak je čas nato aby sme sa dostatočne pripravili nielen na počasie, ale aby sme posilnili aj našu imunitu, ktorej dáme určite počas najbližších mesiacov zabrať. Pripravila som si pre Vás zoznam štyroch potravín, ktoré sú chutné, dostupné a hlavne prospešné a posilňujúce pre našu IMUNITU



1. JABLKO = čerstvé, surové alebo upečené..je to naozaj jedno. 
Výborné sú jablká aj na raňajky. Stačí ak si nakrájate jabĺčka na mesiačiky, polejete troškou medu (najlepšie domáceho) a posypete nasekanými mandlami a máte rýchle raňajky ! 
2. RUŽIČKOVÝ KEL = zdroj kyseliny listovej, zdroj železa a stačí vám ½ šálky a máte v sebe dennú dávku vitamínu K
3. KARFIOL = vznikajúci zdroj vitamínu C, prevencia proti rakovine
Poduste si karfiol spolu s ružičkovým kelom a máte výbornú „imunitnú“ prílohu k mäsu
4. Granátové jablká, kiwi, grapefruit, mandarínky = zdroj vitamínu C
Stačí nakrájať, pridať trošku medu, pokvapkať citrónom a môžete mať rýchly ovocný šalát na stole :) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára