nedeľa 3. augusta 2014

Viki: Cheesecake Victoria

 Ako ste možno niektorí zaznamenali, pred pár týždňami som sa rozhodol projekt #TonyChef trošku popohnať a rozbehnúť. Moja predstava sa pred pár dňami stala realitou a na moju výzvu reagovala jedna mladá dáma, ktorá sa vám v nasledujúcich riadkoch predstaví a prinesie vám svoj prvý recept, jej verziu cheesecakeu. Verím, že naša spolupráca sa bude uberať dobrým smerom a od Viki tu budete vidieť príspevky čo najčastejšie.

Viki:

Ahojte , volám sa Viktória a budem tu spolu s Tonym uverejňovať nejaké chutné recepty a nápady čo sa týka jedla :) Tak na predstavenie o sebe napíšem len toľko , že zbožňujem rôzne koláče a všetky tie sladké veci a preto ich aj veľmi rada pečiem. Je to taká moja malá úchylka a snažím sa stále zlepšovať. Takže preto tu bude odo mňa viacej postov ohľadom dezertov, ale samozrejme sa budem snažiť venovať aj niečomu inému :)
Ako môj prvý príspevok by som vám rada prestavila nepečenú tvarohovú tortu, alebo inak moju verziu obľúbeného dezertu s názvom Cheesecake. Velmi jednoduchá chuťovka , ktorá je ľahká a zároveň omnoho menej kalorická ako iné, bežné dezerty :) Priznám sa , že cheesecake som robila úplne prvýkrát a je naozaj výborný (nerada sa chválim sama, ale občas nie je iná možnosť :D ). Suroviny, ktoré sú použité, nie sú zatiaľ bežné v každej kuchyni, ale o to práve ide. Sú omnoho zdravšou alternatívou a práve preto sa budem snažiť posúvať vám recepty, ktoré sa niečim odlišujú od zabehnutých zvykov napríklad naších mám.

Potrebujeme :

Korpus :  
1 šálka (menšia) lúpaných mandlí 
1/2 šálky ďatlí
5-7 sušených sliviek
2-4 PL kokosového oleja

Čo sa ešte týka použitých surovín, tak ak nebudete mať lúpané mandle tak ich dajte zovrieť do vody a ešte horúce ich šúchaním zbavte šupky. Slivky, datle kúpite v supermarkete a kokosový olej nemajú všade, ale ten môj som kúpila v DM-ke

Tvarohová "plnka":
250g tvaroh
200 ml smotany na šlahanie
40-50 g práškového cukru -podla chuti (kludne môžte použiť aj med/agave alebo javoový sirup)
1 lyžička vanilkového extraktu
1/2 lyžičky citrónovej šťavy
Višňový džem (klúdne môžete použiť iný džem alebo čerstvé/mrazené ovocie)





Postup: 

Všetky suroviny na korpus dáme do kuchynského robota a vymixujeme na malé kúsočky(lepia sa vďaka oleju). Hmotou vystelieme formu a dáme do chladničky pokým si urobíme plnku. Tvaroh spolu s cukrom, vanilkovým extraktom a citr. šťavou vymiešanie a v druhej miske si vyšlaháme šlahačku. Potom pridáme šlahačku k tvarohovej zmesi, zmiešame dokopy a pokryjeme korpus a je HOTOVO! Potom už len dáme formu do chladničky a necháme trošku stuhnúť. Pred servírovaním tvarohovú časť natrieme višňovým-domácim- džemom a môžme servírovať :)


Naozaj velmi jednoduchý a chutný recept ;) Dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára