sobota 12. apríla 2014

Chili con carne

Dlhšie som sem nič nepridal. A to z dvoch dôvodov: 1. Mal som pomerne málo času na varenie a 2. Aj keď som niečo varil, nebolo to podľa mojich predstáv. Jednoducho sa mi nedarilo. A samozrejme vám sem nepridám niečo, s čím sa nestotožním.
Preto po dlhej dobe pridávam recept na jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Rýchle, chutné a hlavne jednoduché. Na celú prípravu nám stačí jedna doska na krájanie a hlbšia panvica.

Potrebujeme:

500g mletého hovädzieho mäsa
2 konzervy lúpaných paradajok
1 konzerva tmavej fazule
sterilizovaná alebo mrazená kukurica
veľká cibuľa
3-4 strúčiky cesnaku
2 farebné papriky
chili paprička (ja som použil sušené z mlynčeka)
soľ
korenie
cukor (horká čokoláda)




Postup:

Na rozpálenom oleji si opečieme cibuľu, chili papričku a cesnak do sklovita. Následne pridáme mäso a prudko opečieme. Keď máme mäso opečené pridáme na papriky nakrájané na malé kúsky. Osolíme, okorením a podlejeme vodou alebo hovädzím vývarom a dusíme asi 5 minút. Pridáme paradajky a chili (ak používame sušené) a varíme ďalších 5 minút. Nakoniec prichádza zliata fazuľa a kukurica. Takto spolu varíme všetko ešte asi 20 minúť a nakoniec dochutíme soľou, korením, chili podľa chuti a cukrom (horkou čokoládou).

Dobrú chuť.


P.S. Ak máte akékoľvek pripomienky, alebo poznáte iné varianty jedál, ktoré tu pridávam, pokojne ma kontaktujte alebo napíšte do komentárov. Za každý ohlas budem rád. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára