streda 2. júla 2014

Kuracie kari so smotanou a jablkami

Jeden z mojich obľúbených receptov a zároveň opäť veľmi jednoduchá príprava. Pri kombinácii kuracie mäso, kari a jablká sa môže niekto pozastaviť, ale chuť v konečnom dôsledku naozaj stojí za to. Jablká sa v tomto prípade dajú nahradiť aj iným ovocím, skúšal som to dávnejšie napríklad s ananásom, ale jablká mi vyhovujú chuťovo viac, preto sa ich držím.

Potrebujeme:

cca 500g kuracích pŕs
2 zelené jablká
2 šľahačkové smotany
kari
cukor
soľ
korenie


Na začiatok si nakrájame jablká na kocky, zasypeme ich kryštálovým cukrom a necháme odležať. Kuracie prsia nakrájame na kúsky aké nám vyhovujú, je to úplne jedno.
Na rozpálenej panvici si osmažíme rýchlo kuracie prsia aby sa nám zvonka zavreli. Osolíme okoreníme a posypeme trochou karí. Keď máme mäso opečené pridáme asi 1,5 dcl vody a dusíme kým mäso nezmäkne. Vtedy pridáme jablká a dusíme až kým nezmäknú aj tie úplne. Nakoniec len zasypeme kari a pridáme smotany. Necháme prevrieť a môžme podávať. Ja to mám najradšej s akoukoľvek ryžou, ale chutné je to aj s cestovinami.

Dobrú chuť :)

P.S. Servírovanie mi tentokrát trošku ušlo ale bol som už hladný nechcelo sa mi s tým hrať :D

2 komentáre: